Ezüstöt ér a tarpai szilva
Kelet-Magyarország
A szilva- és a kajszi párlat megyénk jó hírét is öregbítette az idei bécsi Destillata-n.
Jól szerepeltek a tarpai gyümölcspárlatok több kiváló magyar társtermékkel együtt Európa legnagyobb párlatversenyén.
A Bécsben 1992 óta megrendezett Destillata-n az idén kilenc főzde közel hetven terméke képviselte Magyarországot, s közülük negyven kapott díjat. Büszkeségre ad okot a megyénkben élők számára, hogy a dobogósok között két tarpai termék is ott sorakozik.
Várady Györgytől, a Tarpa Manufaktúra ügyvezetőjétől pénteken megtudtuk: most először neveztek be a neves megmérettetésre. A Bécsben most érmet nyert két temékük, a Szatmári Szilvapálinka /ezüstérmes/ és a Kajszibarack pálinka /bronzérmes/ voltak.
A szilvapálinkánk előkelő helyezése külön öröm, hiszen bizonyítja: ez a tipikus szatmár-beregi temék megfelel minden kifinomult igénynek és szigorú minőségi elvárásnak – tette hozzá Várady György. A nyolc ország 13OO párlatát felvonultató versenyen a legeredményesebb magyar az Agárdi Pálinkafőzde lett.