A weboldalon cookie-kat használunk, hogy megkönnyítsük vásárlását.

Főszerepben a nemtudom szilva

Vasárnapi Kelet

Gyönyörű szeptemberi napsütés, kedves tarpai emberek, barátságos biotermékárusok és kézművesek fogadták tegnap Esze Tamás szülőfalujában a közel s távolról, a II. Szatmár-Beregi Szilvanapra érkezett vendégeket.
A mi szilvanapunk csupán kétesztendős múltra tekint vissza, de a szilva és egyéb tájjellegű gyümölcsökből készíthető – évszázados technológiákon és recepteken alapuló, a nyugati piacon javarészt bio árúként forgalmazott – pálinkákat és ételféleségeket már nyolc esztendővel ezelőtt elkezdtük gyártani. Egyebek között e szavak kíséretében ajánlotta tegnap Tarpán az érdeklődők figyelmébe rendezvényüket Várady György, a Tarpa Manufaktúra Kft. ügyvezető igazgatója.
Az idegenforgalmi, gasztronómiai, marketing, valamint hagyományőrző szerepet is vállaló eseményen a vendégek tanúi lehettek miként lesz a messze földön híres „nemtudom” szilvából ízletes és ugyancsak kurrensnek számító lekvár, miközben a kultúrház parkjában a „főzőasszonyok” nem kevesebb mint tizenhét (!) ételféleséggel bizonyították a hamvas kék gyümölcs konyhai felhasználhatóságának sokszínűségét.
S ha már a szilva és a másik emblematikus szatmári gyümölcs az alma volt a rendezvény főszereplője, természetesen nem maradhatott el a pálinkák versenye sem, amelyet három kategóriában rendeztek meg.
Az egyéb gyümölcspálinkák, valamint a szatmári szilvapálinkák mezőnyében egyaránt Ecsedi Béláné nedűje vitte el a pálmát, míg a szabolcsi almapálinkák közül Rózsa Béláné főzete diadalmaskodott.

TARPA ORGANIC ZRT. · H-4931 Tarpa · Kölcsey u. 29. · tel: +36 45 488 247 · fax: +36 45 488 613 · email: tarpa@tarpa.hu