A weboldalon cookie-kat használunk, hogy megkönnyítsük vásárlását.

Szilvanap lesz Tarpán

Nyíregyházi Napló

Második alkalommal rendezik meg Tarpán a Szatmár-Beregi Szilvanapot szeptember 24-én. A programról Várady György, a Tarpa Manufaktúra Kft ügyvezető igazgatója tartott tájékoztatót.
Tarpa – melynek „manufaktúrája” a napokban bio lekvár családjával elnyerte a Magyar Termék Nagydíjat – szeretné visszaszerezni a pálinka fővárosa címet.
A Tarpa Manufaktúrát nyolc éve azért hozták létre, hogy a helyben megtermelt gyümölcsöt – szilva, dió és mézet - feldolgozzák.
A 30-35 féle termék döntő része biotermék, melyeket hagyományos receptek szerint készítenek el. Szatmárban legalább 300 éve főznek szilvalekvárt. Ezt a múltat elevenítették fel és ma már áruként jelenik meg a lekvár a piacon.
Tavaly ezren látogattak el a fesztiválra, remélik, idén sem lesz ez másként. Szeptember 24-én 10-17 óráig tart a művelődési ház kertjében a termékbemutató és kirakodóvásár helyi tájjellegű termékekből, közben kóstolót is rendeznek, helyi nyugdíjasok szilvás étkeket készítenek régi receptek szerint. Előző nap bonyolítják le a pálinkaversenyt, melyre szilva-,alma- és egyéb gyümölcspálinka kategóriában lehet nevezni.

TARPA ORGANIC ZRT. · H-4931 Tarpa · Kölcsey u. 29. · tel: +36 45 488 247 · fax: +36 45 488 613 · email: tarpa@tarpa.hu