A weboldalon cookie-kat használunk, hogy megkönnyítsük vásárlását.

Tarpa, a pálinka fővárosa

FUTÁR

A szilvanapok legfőbb célja a hagyományápolás – mondta Várady György, a kft. ügyvezető igazgatója, aki kifejtette, a szilvalekvárfőzésről például 300 éves írásos emlékek is vannak. A hagyományápolást a cég árutermeléssel kötötte össze, ennek ékes bizonyítéka a napokban a biolekvár családért átvett Magyar Termék Nagydíj is.
- Tarpa ezeréves múltja, természeti értékei, gasztronómiai különlegességei miatt szeretnénk, ha a település a pálinka fővárosa lenne – mondta Várady, aki a jövő szombati programról elmondta: a már meghirdetett pálinkaverseny három kategóriában (szatmári szilva, szabolcsi alma, egyéb) hirdetnek győztest. A pálinkaverseny zsűrije pénteken fogja eldönteni a helyezéseket, szín, illat, küllem alapján pontozzák a beérkezett mintapálinkákat.
- Szombat délelőtt a szilvával kapcsolatban konferenciát szerveznek, erre a helyi és környékbeli vállalkozókat, polgármestereket invitálják, délután népi együttesek mutatkoznak be, ugyanakkor a helyi nyugdíjasklub szilvalekvárt főz, amit a helybeli pálinkával együtt lehet megkóstolni. Ugyancsak ingyenes a 15 fajta lekváros étel kóstolása is, amelyek között különlegességek is lesznek.

TARPA ORGANIC ZRT. · H-4931 Tarpa · Kölcsey u. 29. · tel: +36 45 488 247 · fax: +36 45 488 613 · email: tarpa@tarpa.hu