
A weboldalon cookie-kat használunk, hogy megkönnyítsük vásárlását.
Bizonyára meglepődik az idegen, mikor arról értesül, hogy a Szatmár-Beregi síkság keleti szegletében szőlőtermesztéssel és borászattal is foglalkoznak a gazdák. Pedig a barabási és tarpai vulkanikus eredetű kúpok 50 - 80 méterre magasodnak ki a tájból. A helyiek által nemes egyszerűséggel hegynek nevezett lankákon emberemlékezet óta termelnek szőlőt, elsősorban az itt meghonosodott királyleánykát. A megvásárolt szőlőt mosás, válogatás, bogyózás és zúzás után cefre érlelő kádakban a gyümölcsösség megőrzésének érdekében állandó hőmérsékleten, hűtve, folyamatosan keverve kb. 20 napig készítjük elő a főzésre. A lepárlás kisüsti eljárással, többszöri finomítással történik. A kész párlatot háromévi érlelés után töltjük palackokba.
Összetevők: királyleányka szőlőpálinka és kezelt ivóvíz
Töltősúly: 0,7 l, alkoholtartalom 42 % v/v